Dræning styrker spil om vinteren

I efteråret blev drivingrange drænet kraftigt. Der blev lagt rør ned på hele området og på den måde bliver det nedsivende vand ledt væk og målet var, at det bliver muligt ikke alene at bruge drivingrange hele året men også samle bolde op med traktoren stort set hele året.

Det mål er nået.

”Man siger ellers, at der skal gå op til fire år, før dræningen virker helt perfekt, men vi kan allerede nu se store forbedringer. Drænet er virkelig blevet testet her i vinter, hvor der er kommet store mængder regn, men trods det har vi kunnet samle bolde det meste af tiden. Vi har kun holdt pause i en meget kort periode,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Formanden for boldsamlerudvalget, Frank B. Gravesen, er helt enig:

”Det er blevet meget bedre, så hvor vi før har holdt stille med boldopsamling i flere måneder, er det lykkedes at kunne samle bolde stort set hele vinteren. I januar og februar er det hver 3. dag, i marts går vi over til hver anden dag og fra april bliver det hver dag,” siger Frank, der dog arbejder på lidt forbedringer.

Det handler primært om at gøre drivingrange mere jævn.

”I dag er der nogle huller, hvor jorden er sunket. Det er primært der, hvor entreprenøren var nødt til at grave store sten op, der lå i vejen for dræningsrørene. Hullerne betyder, at det er ubehageligt at køre med boldsamlertraktoren. Man hopper op og ned og risikerer at ramme hovedet mod loftet i traktoren. Derfor har vi sat tempoet noget ned. I marts har vi derfor en dag, hvor vi både prikker fastsiddende bolde op af jorden og samtidig fylder huller ud. På den måde gavner vi både boldopsamlerne og sikrer, at vi får flest mulige bolde med op, når vi kører rundt.”

Her kan du se listen over klubbens boldsamlerudvalg. Det bliver suppleret med 2-3 ekstra til april.