Planter store træer på Skjoldungen

Går du en tur på vinterbanen, vil du på de første huller se, at Skjoldungebanen nu har fået nogle markante træer sat i jorden. I alt er der plantet 30 store træer – forskellige strategiske steder på Skjoldungen.

”Træerne er sat for at markere retninger – også nogle steder for at markere, hvor man ikke skal slå hen. Fra baneartikekter ved vi, at det har stor virkning. Fx har vi sat to træer til venstre for greenen på hul 9 – for at minimere antallet af bolde, der bliver slået til venstre og dermed hen i nærheden af stien, der fører fra hul 1 videre til hul 2,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt, der sammen med vicevært Ulrik Wesselhoff er i gang med at sikre alle træerne med opstamning + beskyttelse af et trådhegn, da der går mange dyr på området – og træerne derfor vil være rimeligt udsatte uden afskærmning.

”Vi har netop købt træerne store i håb om, at de så har bedre mulighed for at overleve. Men når vi kommer til foråret, skal vi gøre en ekstra indsats for at holde dem i live via hyppig vanding. Til den tid håber vi, det bliver muligt at samle et lille af hold af frivillige trævandere, der et par gange om ugen – specielt i tørre perioder – vil køre rundt på banen og vande træer og den øvrige del af de nye planter,” siger Nick.

Dermed hentyder han til de mindre planter og buske, der også bliver sat i jorden nu. Disse planter kom senere end forventet – og da var frosten gået i jorden. Derfor ligger planterne nu på greenkeepergården og venter på, at det igen bliver plusgrader, hvorefter planterne hurtigst muligt kommer i jorden. Alle disse planter bliver primært sat til højre for hul 3 og 4 på Skjoldungen – som en slags afskærmning ind mod banens naboer.

Nationalpark Skjoldungernes Land har støttet med penge til beplantningen – og klubbens egen plantesagkyndige projektleder på Skjoldungebanen, Uve Jessen, har hjulpet med bestilling og placering samt givet anvisninger på, hvordan planterne skal sættes.

Selv med 30 træer vil banen stadig synes åben – og det skal den også være ifølge kommuneplanen.

I løbet af efteråret blev det ikke vådt nok til at fairways på Skjoldungen kunne tromles, men greenkeeperne holder øje med vejret og har tromlen stående til den rigtige lejlighed kommer. Desuden er det meningen, at fairways skal topdresses i 2023 – altsammen for at sikre et mere jævnt græstæppe, så boldene ikke hopper så skævt, som det specielt var tilfældet de første måneder efter baneåbningen i juli 2022.