Drivingrange lukker ca. to uger fra tirsdag 20/9 2022

Så er tiden kommet til, at drivingrange skal drænes, så den fremover kan holde åbent længere om efteråret og åbner tidligere om foråret.

På den korte bane betyder det, at drivingrange lukker helt for udslag fra tirsdag den 20. september 2022 og et par uger frem. Formentlig er den kun lukket hen over én weekend, men det kommer lidt an på, hvordan arbejdet skrider frem.

Arbejdet bliver foretaget af Hovholm ved Lars Thygesen (plus en underentreprenør), som også stod for opbygningen af 9-huls banen.

“Den første dag bliver brugt på at måle op og herefter går selve gravearbejdet i gang. Det sker via en såkaldt “kædegraver”. Jorden bliver så kørt væk – dels på greenkeepergården, dels på hul 14, hvor den store fairwaybunker til højre bliver delt op, så den midterste del fyldes med jord og efterfølgende såes til,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

I renderne på drivingrange bliver der lagt et lag grus, derefter en drænslange, så grus igen og til sidst muld. På den måde vil vandet på hele drivingrange blive ledt væk og håbet er, at det så bliver muligt at køre med boldopsamlervognen i en langt større del af året, end det er tilfældet nu.  I alt bliver der gravet over seks kilometer drænslange ned.

 

Midlertidig kort drivingrange på indspilsområdet

I lukkeperioden bliver der i stedet lavet midlertidige udslagssteder på indspilsområdet, der ligger mellem hul 18 og baghal og det gule hus.

“Her kan man ikke slå lige slå langt som på drivingrange – og vi skal passe på med ikke at slå bolde ind på naboens område – og selvfølgelig heller ikke over på hul 18,” siger Nick, der fortæller, at boldopsamlingsmaskinen bliver kørt over på indspilsområdet, så der kan samles bolde her.

“Indspilsområdet er med sin korte længde selvfølgelig ikke lige så ideelt som selve drivingrange, men så er der i det mindste et alternativ.”

På drivingrange har greenkeeperne også haft gang i et lille projekt med at fjerne kanten på den bunker, der ligger til venstre for alle udslagsstederne. Bunkeren blev renoveret for tre år siden, men der er allerede slået så meget sand op, at det er tid til renovering igen.

“Bunkeren på drivingrange er primært beregnet til at øve fairway-bunkerslag, mens træning i slag fra bunkers, der er lidt dybere/højere kan ske over ved bunkers på indspilsområdet,” fortæller Nick.

Der bliver lagt rullegræs taget fra et andet sted på banen (formentlig græsset i siden ved hul 17) som erstatning for det jord, der nu er skrabet af bunkerkanten på drivingrange.

På forsiden af hjemmesiden under “Banen i denne uge” vil der blive orienteret, hvis der opstår ændringer – fx kortere eller længere lukkeperiode.