Eliteresultater fra 7.-8. maj 2022 – særlig fokus på seniorholdet

Årets første kampe for klubbens elitehold blev spillet i weekenden 7-.8. maj 2022.

Det er muligt at følge de enkelte holds detaljerede resultater via divisionsholdenes side, hvor der er visning af alle kampe, samlede holdresultater og individuelle præstationer. Her kan du altså dykke ned i, hvordan det er gået de enkelte hold.

Her er et overblik:

  • 1. holdet herrer taber begge dage
  • 2. holdet herrer vinder lørdag og taber søndag
  • 3. holdet herrer vinder lørdag og taber søndag
  • Dameholdet vinder begge dage
  • Seniorholdet taber lørdag og vinder søndag
  • Veteranholdet vinder begge dage

Nederst på siden kan du se holdfoto fra alle seks hold.

Der er kommet et detaljeret referat fra seniorholdenes kampe, så det bringer vi herunder.

7/5 The Scandinavian vs. Roskilde (Resultat: The Scandinavian 12 – Roskilde 1)

Den 7/5 markerede starten på dette års seniordanmarksturnering for Roskilde. Vi skulle til The Scandinavian og spille første match. Dagen startede gråt i Roskilde, men jo tættere vi kom på kampstart, blev vejret bedre og bedre og vi startede ud i supervejr, let vind og ”næsten” solskin. Vinden var kold, men ambitionerne varme, da Tutter startede ud i første match kl. 9.10.

Det var op ad bakke allerede fra starten da damesinglen havde 10 slags forskel i handicap til Scandinavians fordel og Tutters modstander startede med at flække fairway med et drive de fleste af herrerne ville være glade for at kopiere. Tutter kæmpede superflot, delte første hul og matchen bølgede frem og tilbage. Det blev ”kun” et 3/2 nederlag i en match, der var tættere end scoren tyder på. Der kunne sagtens have været point, med blot en smule mere held.

Herresinglerne fulgte efter og Michael, Kim, Johnny og Anders fik kamp til deres hår. På papiret var modstanderne godt matchet til Roskilde med cirka samme eller lidt lavere handicap.

Michael lagde for med en tæt match der gik hele vejen til 18ende hul, men som desværre fik det forkerte udfald. The Scandinavian New Course er en bane, der ikke tilgiver meget, men kampen i den første single gik ikke Michaels vej på trods af et heroisk forsøg!

Kim startede som lyn og torden og var 3 up undervejs. Godt spil undervejs og mange vundne huller blev desværre indhentet på sidste hul, og Kim sørgede for kampens enlige Roskilde point. Igen kunne der have været meget mere i det, men golf er jo som bekendt et ubarmhjertigt spil!

Johnny kæmpede hele vejen og var bagud hele vejen – dog uden at give op. Hver gang der blev puttet for par, puttede modstanderen for birdie og det er jo op ad bakke, når man hele tiden er et slag efter. Fornemmelsen var dog at der ikke var langt imellem de 2 spillere, men udfaldet og heldet var bare ikke med Johnny på denne runde. Der er meget at lære omkring placeringer på banen og de rigtige steder at slå hen på en bane som The Scandinavian og modstanderen var god til at slå ud af problemerne når de opstod. Johnny tabte 5/4.

Anders startede fint og var en op efter 1, square efter 4 og 5 ned ved turnen! 5 bogeys i træk blev straffet hårdt. Så Anders var 5 ned efter 9 og presset. Efter turnen blev der skruet op for spillet, men det var desværre ikke nok på trods af flere birdies og masser af pres på modstanderen på bagni. De sidste ni spillede Anders i par – men tabte matchen 5/4 da 14.hul blev delt i birdies.

Dagens sidste match var foursome med Menno og Trine. Denne match blev også tabt – dog først efter en omgang botanisering hvor hele banen blev undersøgt. Desværre er det umuligt at komme godt rundt på New Course hvis man laver fejl, da alle fejl bliver straffet virkelig hårdt. Foursomen blev også tabt, men der blev samtidig lagt i ovnen til store resultater i morgen den 8/5, når vi tager imod Furesø på hjemmebane og vi håber at møde endnu et hold, der matcher os på handicapniveauet og spillemæssigt også.

 

8/5 Roskilde vs Furesø – The team strikes back!

8/5 var anden turneringsdag i turneringen i år. Første gang på hjemmebane. Dagen startede med fælles morgenmad og stemningen var høj allerede kl. 7.30 med kaffe og croissanter. Igen denne dag var handicaps til modstanderens fordel i næsten alle matcher og det var således kun Anders der havde en modstander med samme handicap. Alle andre havde en del slag til deres modstander ifølge handicappet. Heldigvis er bolden jo rund og i golf kan alting ske!

Tutter startede ud som første damesingle kl. 8.50 og var åbenbart blevet godt og grundigt sur over det tætte nederlag i går. I dag sad slagene heller ikke perfekt – men hvad gør det, når man rammer flaget fra bunkeren allerede på første hul og holder det korte spil i gang hele vejen rundt? ”Driving is funny, but putting is money” og på trods af 50 meters forskel i drivinglængde holdt Tutter fast i det flotte korte spil og kørte en stensikker 4/3 sejr hjem over sin modstander.

I herresinglerne var Furesøs handicap i snit ca. 3,3. Det lignede altså at Roskilde skulle spille op til deres bedste for at kunne følge med.

Første single var Michael, som startede ud kl. 9.00. Michael var ude i en match, der bølgede op og ned de første par huller. Derefter begyndte Michael at trække fra og tre vundne huller i træk omkring turnen lagde kimen til en stensikker sejr med masser af pars undervejs og godt spil. Kampen var vundet allerede på 14. hul og det var en god skalp at tage!

Kim var næste single, og efter det enlige point fra i går var forventningerne høje. Kampen startede da også ud med en klassisk ”En til dig, en til mig” start som så mange matcher gør. Når man så ikke lige har det nødvendige held, og det er ens bold, der rammer træet og forsvinder mens modstanderen rammer samme træ og ligger spilbart er det svært. Kims modstander havde også en af de der dage, hvor alle de vigtige puts kom i og trak derfor langsomt fra omkring turnen. Til sidste endte det i en 5 ned/ 5 at gå dormy og så ved vi jo alle, at det er op ad bakke. Kim kæmpede til det sidste og vandt 14. hul, men måtte strække våben på 15.

Johnny havde gang i den i dag og spillede solidt og godt. Alligevel kom han bagud undervejs. Der blev brugt mange kræfter på at putte bolden helt op til hullet og det lykkedes ikke tit på de meget langsomme greens… Johnnys modstander havde også godt fat i putningen, men det var heldigvis ikke nok. Med solidt spil og gode pars, som modstanderen ikke kunne matche, kom føringen over på ret side og Johnny formåede at holde sammen på spil og nerver indtil der til sidst ikke var flere huller at spille om og en 2/1 sejr var en kendsgerning.

Sidste single var Anders. Efter det klare nederlag i går var der masser at revanchere i dag. Spillet var rigtig godt – inde i hovedet før starten gik… Da starten gik, var det dog med en kæmpe skovtur allerede på første hul. Men når man vinder første hul på en 6’er uden at have været på fairway en eneste gang kommer humøret alligevel et stykke op. Og lige så hurtigt ned igen, da Anders treputtede andet hul fra tre meter, mens modstanderen sænkede et indspil for en par og bragte matchen til all square. Hele tiden var det op og ned. Og hele tiden med masser af alt for korte put på de ujævne og langsomme greens. Anders 2 up efter 5. Furesø 2 op efter 12, square efter 15. Anders mistede dog smilet efter et drive i bunkeren på 16. lå i et æg, med et tabt hul til følge. 17. blev delt i par, og da modstanderen lavede birdie på 18. var løbet kørt og Anders tabte 0/2. Tæt og sjov match med godt spil undervejs.

Så altså tre singler til os – to til Furesø. Som så ofte før blev foursomen dermed afgørende for matchen. Gad vide om Menno havde tænkt sig at drive i alle træer på banen igen i dag?

Trine & Menno havde en del dårlige slag fra i går at se tilbage på. Denne skribent kan ikke lade være at tænke, at da Menno hakkede en hybrid i træerne mellem hul 1 og 2, var der en del eder og forbandelser der stod i kø for at komme ud! Da Trine så fulgte op med at ramme træerne igen og ende kort af åen i tre, var man jo ligesom kommet i gang! Heldigvis var der meget mere godt spil i dag end slag i træerne og Menno fik gang i driveren igen og kunne buldre den langt og lige på fairway mange gange. Hurtigt blev scoren til Roskildes fordel og den blev holdt der sikkert og uden problemer hele vejen. Selv om modstanderne forsøgte at trække tiden undervejs med langsomt spil og også afholdt lidt masterclasses i hvordan man kan bringe sin makker helt ud af det med dårlige golfråd, kom en stensikker 3/2 sejr i hus og skaffede os de sidste 3 point!

En dejlig weekend med masser af golf sluttede i højt solskin på terrassen og et alt i alt godkendt resultat for runden med en sejr og et nederlag. Næste runde er midt i juni, hvor der igen spilles lørdag og søndag, ude og hjemme.

Her er holdfotos fra 1. hold, 2. hold og 3. hold herrer, dameholdet samt senior- og veteranholdet: