Sommerbanen åbner – brug gult flag ved frost

Det tørre og solrige vejr har nu varet så længe, at greenkeeperne nu åbner sommerbanen. Det sker fra fredag den 25. marts 2022. Og som man kan se på billedet er det en nyhed, der bliver modtaget med glæde. Begejstringspigerne er: Annette Lundgreen, Birgitte Ammitzbøll, Ellen Johnsrud og Britta Andersen.

Eneste forbehold er, at hvis der er rimfrost om morgenen, så skal alle spille til gule flag. Det er IKKE vinterbanens huller, men derimod midlertidige greens placeret foran de normale sommergreens.

Åbning af sommerbanen betyder samtidig åbning af par 3 banen – men altså lukning af vinterbanen. Par 3 medlemmer vil fra fredag kunne booke par 3 banen, men altså ikke 18-hullers banen.

“Vi åbner sommergreens, men vi skal slå ud fra midlertidige teesteder. De normale teesteder åbner først, når vi har fuld sikkerhed for, at vejret holder i en længere periode. Men ellers står banen flot – alt er klippet og der kommer også river i bunkers. Vi har også gødet greens, så her i starten kan de godt se lidt forskellige ud afhængig af, om de ligger i skygge eller i fuld sol,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Af samme årsag bliver puttinggreen ikke åbnet lige med det samme.

Hul 10 og 11 holder lukket lidt endnu, men der bliver etableret et kort hul til venstre for hul 9’s green op til greenen på det normale hul 11. Det betyder, at banen bliver på 17 huller.

“Hul 18 på vinterbanen er i dag indspilsgreenen på træningsområdet, men den bliver ikke en del af sommerbanen. Den green har nu brug for lidt ro, så den er klar til sommersæsonen,” fortæller Nick, der er glad for vejret, men også siger, at det snart ikke gør noget, at der igen kommer lidt vand.

Vi spiller med oplæg på banen – det betyder, at du på fairway og i semirough skal lægge bolden op på på et stykke græs inden for en køllelængdes afstand. Det kan blive specielt nødvendigt nogle fairways (fx hul 12) og det skyldes, at der flere steder er store skader efter fugle-hak i jorden i løbet af vinteren. Her skal der lægges nyt jord og sås græs, så snart temperaturen over hele døgnet kommer lidt højere op.

NB: Vi har ændret teksten 23/3 2022, da der i første omgang stod, at der var oplæg inden for et scorekorts afstand. Det er inden for en køllelængdes afstand.

På åbningsdagen – fredag den 25. marts – bliver par 3 banen – både den nye og gamle del – tromlet. Hold derfor øje og pas på med udslag, hvis tromleren kører i nærheden.

Den korte version:

  • 18-hullers banen åbner til sommergreens fredag den 25. marts – samme dag åbner par 3 banen
  • Vi spiller fra midlertidige teesteder og med oplæg inden for en køllelængdes afstand
  • Ved rimfrost skal vi spille til de gule flag
  • De normale hul 10 og 11 er lukkede – dog kan man spille et kort hul op til greenen på hul 11
  • Indspilsgreenen på træningsområdet må ikke bruges – der er kun 17 huller at spille
  • Der er fortsat ikke åbnet for buggier