Positiv vinter – første græsslåning på den nye bane

“Nu ligner det faktisk en golfbane. Det havde jeg ikke troet for 14 dage siden.”

Chefgreenkeeper Nick Bosholdt ser fornøjet ud, mens han kigger ud over den nye 9-huls bane, der åbner senere på året. Græsset er groet fint op og de seneste ugers blæst og solskin har tørret området så meget, at det nu har været muligt at køre med en af de store maskiner og slå græsset. Det lover godt.

Det er stadig helt umuligt at spå om, hvornår banen åbner, men det ser i hvert fald fornuftigt ud i forhold til væksten. Når temperaturen stiger lidt mere, så skal der gødes og der skal også tromles, da jorden stadig er lidt ujævn. Og selv om langt de fleste sten er blevet enten gravet op eller fræset ned i jorden, så er der kommet sten op til overfladen. Disse skal fjernes, inden græsset for alvor tager fat. Hvis medlemmerne har lyst til at være med, så er det en mulighed, at der bliver lavet en kombineret rundvisnings- og stensamlereftermiddag inden for den næste måned.

“Banen bliver ikke 100 procent i orden allerede det første år, men det ser meget bedre ud nu, end jeg havde drømt om. Eneste store minus er store skader på flere greens, som dyr i området har lavet. Der er gravet store huller flere steder og dyrenes fodspor gør også, at greens lige nu er meget hullede. Det kommer vi til at bruge en del tid på at få rettet op på,” fortæller Nick Bosholdt.

Lige nu er området meget åbent – det vil det også blive fremover, men der skal dog også på sigt plantes buske og træer, dog ikke flere end at området ifølge lokalplanen stadig skal have et åbent præg.

På det ene af billederne herunder er Nick ved at sætte nogle sorte sække op, som et forsøg, der måske kan holde dyrene væk fra greenen. På et af de andre billeder er det 1. assistent, Niklas Krog Fischer, der klipper græsset.

Billederne illustrerer også forskellen på, hvor tæt græsset her i marts er groet – det er nemlig forskelligt fra område til område på den nye bane. Samtidig er der også forskel på, hvor hullet de forskellige områder på banen er. Men med tromling samt gødning og hyppig klipning så skal det nok blive godt, vurderer greenkeeperne.