Spil med i klubmesterskaberne – slagspil for alle 28.-29/8

I weekenden 28. og 29. august 2021 er der klubmesterskaber i Roskilde Golf Klub.

I år har matchudvalget forsøgt at lave et setup, der kan være holdbart fremadrettet, måske med enkelte justeringer i 2022 med de erfaringer, de gør sig i år.
Kort fortalt er der klubmesterskaber for herrer og damer. (Spillerne i juniorrækken deltager automatisk i herre/dame klubmesterskaberne). Derudover er der række-mesterskaber i fire forskellige aldersgrupper. Alt dette i slagspil uden handicap.

Klubmesterskaberne i stableford udgår.

 

Alle spiller både lørdag og søndag

Matchudvalget håber, at så mange som muligt har lyst til at deltage i klubmesterskaberne – og af samme årsag kommer alle tilmeldte til at spille både lørdag og søndag. I år er der ikke nogen, der bliver sorteret fra til om søndagen på grund af en ”cut-grænse”. Og det er gratis for alle at deltage.

Der bliver klubmesterskaber for herrer og damer. Alle disse spiller 54 huller – to runder om lørdagen og en runde om søndagen. Juniorerne spiller ligeledes 54 huller, og resultater herfra tæller både med i juniorernes række-mesterskaber samt i klubmesterskabet, så der kan godt være en vinder i juniorrækken, der også bliver klubmester i herre- eller damerækken.

De fire alders-rækker både for herrer og damer:

  1. 0-18 år (Junior)
  2. 19-44 år (”Mid-age”)
  3. 45-59 år (Senior)
  4. 60+ (Veteran)

I de nederste tre rækker bliver der spillet 36 huller – 18 om lørdagen og 18 om søndagen. Og også her er det almindeligt slagspil uden handicap – det samlede antal slag på runderne. Altså ikke noget med at samle op undervejs. Alle slag tæller.

Du spiller i den række, der svarer til det år, du har fødselsdag. Er du 59 år, men bliver 60 senere i 2021, så deltager du i 60+ rækken.

Rettelse pr. 13/8 2021:

  • Ved færre en 16 deltagere: Hvis der i herre- eller dame klubmesterskabet er færre end 16 tilmeldinger, så kan matchledelsen ændre mesterskabet til kun at blive spillet over 36 huller i den række. Dermed spiller alle 36 huller og derfor kan alle deltage i både klubmesterskabet samt den aldersrække de tilhører. Det betyder, at hvis der fx i damerækken kun er 10 deltagere, så bliver damerækken afviklet over 36 huller, og så tæller resultaterne fra alders-damerækkerne også med, og en dame veteran kan derfor godt vinde både sin aldersrække og dame klubmesterskabet. Hvis der er 16 eller flere deltagere i herre-/damerækken bliver rækken som planlagt afviklet over 54 huller, og resultaterne fra aldersrækkerne tæller så ikke med, da de kun spiller 36 huller

 

Vælg klubmesterskabs-rækker eller alders-rækker

Du skal vælge, om du vil deltage i alders-række mesterskaberne eller i selve klubmesterskaberne (herre, dame). Du kan kun deltage i begge dele, hvis du er junior, og dermed spiller 54 huller under alle omstændigheder.

Som normalt er der også hul-spils mesterskaber. Disse bliver afviklet i weekenden 18. og 19. september. Hulspils mesterskaberne er alene for de 16 bedste spillere fra herre- og damerækkerne i slagspil. Det betyder, at hvis du vil prøve at kvalificere dig til hulspils-mesterskabet, så skal du deltage herre-, damerækken. Deltagere i alders-række mesterskaberne kan ikke kvalificere sig til hulspils mesterskabet.

”Personligt vælger jeg at deltage i klubmesterskaberne, altså over 54 huller, selv om jeg ikke har en jordisk chance for at vinde. Men jeg vil gerne prøve at kvalificere mig til hulspils mesterskaberne. Også i aldersrækkerne kan man sagtens være med, selv om man ikke hører til de bedste. Det kan jo også være sjovt at måle sig i forhold til dem, man er på niveau med – også selv om man ikke vinder rækken,” siger Claus Hede Barrett.

I GolfBox kan du læse mere om konditionerne, herunder spillerækkefølge og andre informationer.

Rettelse pr. 13/8 2021: 

  • Oprindelig var det lagt op til, at alle 16 deltagere blev fundet fra herre- og damerækken. Nu har matchudvalget besluttet en lille ændring. De 10 bedste slagspils-mesterskabet i herre-/dame-rækken kvalificerer sig til hulspils-mesterskaberne. De sidste seks pladser bliver fundet i aldersrækkerne, nemlig de seks bedste på tværs af de tre aldersgrupper (19-44 år, 45-59 år og 60+). Den sidste aldersgruppe, juniorerne, spiller med i kampen om de først 10 pladser. Seedningen vil være, at nr. 1-10 i klubmesterskaberne seedes 1-10. 1-6 i aldersrækkerne seedes 11-16. I tilfælde af afbud fra en spiller, der er kvalificeret til hulspils-mesterskaberne, så finder matchudvalget en erstatning fra samme gruppe som vedkommende kvalificerede sig gennem. Altså hvis nummer fem til klubmesterskabet melder fra, så bliver nummer 11 taget med i stedet. Eller hvis nr. fire fra aldersrækkerne melder fra, så kommer nummer syv herfra ind i stedet

Du finder også informationerne fra GolfBox på siden med klubmesterskaberne her på hjemmesiden.

 

Stableford udgår

Stablefordmesterskaberne udgår, da matchudvalget ønsker, at klubmesterskaberne skal være et ”rigtigt” klubmesterskab og at alle derfor er velkomne i disse rækker.

”I matchudvalget synes vi ikke, det giver mening i et klubmesterskab, at en spiller med fx 37 stablefordpoint vinder over en spiller med 35 stablefordpoint. For nr. 2 kan jo sagtens have brugt færre slag. Vi har en masse andre matcher, hvor man spiller om stablefordpoint. I klubmesterskaberne vil vi gerne have, at alle spiller slagspil,” siger Claus Hede Barrett.

 

Sådan tilmelder du dig

Der er åbent for tilmelding via GolfBox. Login på samme måde, som når du skal bestille en udslagstid. Klik på ”Klubturnering” nederst i menuen i venstre side og find så frem til ”Klubmesterskaber slagspil 2021” under den 28.-29. august 2021. Vælg om du vil deltage i din egen aldersrække eller i klubmesterskaberne. For juniorer skal man bare tilmelde sig én af dem og så deltager man automatisk i begge.

 

Præmier

Der er præmier til vindere og ”runner-up” i alle rækker. Præmieoverrækkelsen foregår søndag eftermiddag den 29. august – ca. kl. 17 – for slagspil og søndag eftermiddag den 19. september – ca. kl. 17 – for hulspil.