Den frivillige rullers appel om at rette nedslagsmærker

Hver mandag forår, sommer og efterår står Kurt Christensen megatidligt op om mandagen for at rulle greens. Kurt er greenkeepernes frivillige hjælper og har fået denne bundne opgave, som har nu har haft i ca. tre år. Han er glad for på den måde at være med til at gøre Roskilde Golf Klubs 18 huls bane endnu mere “lækker”.

En anden frivillig – Ole Dahl – kører om onsdagen og greenkeeperne tager så tjansen om fredagen. Bent Henning Hansen har desuden også været med som frivillig “ruller”.

Men et er at rulle greens, så de bliver ensartede og bolden ruller godt. Et andet er at rette nedslagsmærker, og det når Kurt ikke at gøre noget ved, når han kører rundt på maskinen og skal nå rundt på alle 18 huller, inden banen bliver fyldt med spillere.

Og netop opretning af nedslagsmærker handler denne lille nyhed om. Kurt vil nødigt kalde det for en “opsang”, men han har alligevel en bøn til alle om at holde øje med nedslagsmærker på greens – rette egne ud og holde et vågent øje med, om der skulle være andre, der ikke er rettet op. Huller i greens efter bolde får hurtigt en green til at se lidt sølle ud. Græsset ved boldmærket går ud, hvis nedslagsmærket ikke bliver rettet op inden for det første døgn.

“Jeg bliver lidt skuffet og ked af det, når jeg kører rundt og ser, at der på nogle greens er mange nedslagsmærker, der mangler at blive rettet op. For jeg synes faktisk, at det er lykkedes greenkeeperne at skabe nogle fantastisk gode greens, og dem skulle vi nødigt have ødelagt, fordi vi spillere selv ikke får rettet mærkerne op,” lyder det fra Kurt.

Da der er en del, der nøjes med at spille ni huller, er problemet med nedslagsmærker værst på for-ni”, specielt hul 2 og hul 7.

Så herfra en lille opfordring fra rulleren om at holde øje med nedslagsmærker på greens – husk altid at have en pitchfork i lommen og se efter både dine egne og andres mærker, når du bevæger dig rundt på green.

Her kan du se en lille film om, hvordan du retter nedlagsmærker.

 

På billederne herunder er Kurt Christensen i gang med at rulle greens – det ene billede viser, at han renser valserne under maskinen for græsrester.