Kaniner skal selv indberette scores – se mere information

Med 111 deltagere mandag den 26/4 fortsætter succes’en for mandags-kaninaftenerne, hvor nye medlemmer og højhandicappere kan komme ud og spille den store bane sammen med ligesindede.

Kaninudvalget er både glade for og stolte over opbakningen – men har denne gang også nogle praktiske oplysninger. De kommer i form af fire punkter:

 1. Først og fremmest er det nu indført, at kaninerne selv skal indberette deres score i GolfBox efter runden. Læs længere nede, hvordan det skal gøres. Bemærk, at der er en lille finte, man skal være opmærksom på, når man indberetter
 2. Dernæst beder kaninudvalget om, at deltagerne kommer i god tid. På grund af corona kan vi jo endnu ikke samles i en stor “klump”, som vi plejer. Derfor er der kø ved udlevering af scorekort med det resultat, at indtjekning tager lidt længere tid
 3. I mandags var der fire hold, der glemte at komme ind til dagens matchledere med holdets resultat. Kaninudvalget vil meget gerne have, at alle hold kommer ind med deres resultater. Og normalt er der jo også en præmie for 2. sidstepladsen, så selv om man ikke har scoret toppoints, så kunne man jo være heldig at vinde alligevel…
 4. Endelig beder kaninudvalget om, at de øvede blandt deltagerne hjælper med at udfylde eller tjekke scorekortet inden aflevering. Der er mange scorekort, der er forkert udfyldt, og det er jo en af de ting, der skal læres ved kaninmatcherne

Vinderne fra mandag den 26. april:

 1. Claus Andersen, Jesper Knudsen og Anita Larsen – 77 point
 2. Ulrik Oxfeldt, Susanne Ljørring og Mette Snedker Thomsen – 67 point
 3. Jens Aaholm, Frank B. Gravsen, Birgitte Steffen og Belen Redal – 65 point

Præmierne er henholdsvis gavekort for 100, 75 og 50 kr. til Restaurant Birdie.

Aftenens kanin blev Ida Kunzendorf.

Alle skal indberette scores i GolfBox

Og så over til det med indberetning af scores.

I 2021 er der kommet et nyt handicapsystem. Det rummer en hel del fordele og nogle enkelte ulemper. Den ene ulempe er, at kaninudvalget eller sekretariatet ikke længere kan indberette scores for et medlem ved bare at indtaste et antal stableford-point. Alle slag på alle huller skal indberettes for hver enkelt spiller. Det er et meget stort tastearbejde for kaninudvalget med over 100 deltagere pr. gang, så derfor er det besluttet, at det skal hver enkelt deltager selv gøre efter matchen. Det er på sin vis ganske udmærket, for det er også en læring i, hvordan man skal gøre. Ulempen er, at der er en lille finte, man skal være opmærksom på ved indberetning af kaninresultater – som man ikke må benytte ved deltagelse i andre aktiviteter og ved private runder.

Her er opskriften på, hvordan score-indberetning gøres:

 1. Gå ind på hjemmesiden og skriv dit klubnummer og kode til GolfBox. Gå ned i venstre kolonne og tryk på ”scores” og ”indberet score”
 2. Check datoen, og under ”runde” skal der stå 18 huller. I markørfeltet skrives din markørs medlemsnummer og tryk herefter på ”søg”. Under baneinfo skal der stå 50 ud for ”tee”
 3. Herefter indtaster du dine slag på de 9 huller, du har spillet
 4. På hvert af de resterende 9 huller, som du ikke har spillet, indtaster du de antal slag, der giver dig 2 stablefordpoint, på nær et hul, som du selv vælger, hvor du indtaster de slag, der giver dig 1 point
 5. Altså ud over det du har opnået af point i matchen, skal du have 17 point yderligere på de resterende 9 huller
 6. Afslut med ”gem”
 7. Så får din markør en mail om, at han skal godkende dit resultat. Han går så, som ovenfor, ind i GolfBox og trykker ”scores” samt ”til godkendelse”. Du får også en mail fra ham til godkendelse af hans score
 8. Under ”markørs scorekort, der afventer min godkendelse” trykkes på den grønne pil
 9. Kortet checkes og godkendes, hvis det er i orden. Dit handicap bliver herefter beregnet af GolfBox

God fornøjelse – det er ikke så svært, som det lyder.

Hilsen

Kaninudvalget

 

Ekstra info om den lille finte

Det med at skrive slag, så man får 17 point på de ni huller, man ikke har spillet (se punkt 4), har klubben tilladt ved kaninmatcher, men hvis du ellers spiller ni huller fra tee 1 eller 10 og indberetter, så skal du under “runde” vælge “9 huller” og kun udfylde for disse huller, så klarer GolfBox automatisk at tildele dig 17 point for resten af hullerne. Man får nemlig point som om, man har spillet 18 huller, selv om man kun har spillet 9. Og teknisk får man et færre end, hvis man havde fået to point på alle huller.

 

Proceduren for indberetning blev uddelt til samtlige deltagere i mandags.

Det nye handicapsystem, der er ens over hele verden, er skruet sammen på den måde, at ens handicap bliver udregnet som et gennemsnit ud af de bedste otte af de seneste 20 spillede runder. Har man spillet færre runder end 20, er der lavet nogle formler til beregning af handicap. Typisk har man et lidt lavere handicap end ellers, indtil man får spillet flere runder.

Vi får alle det mest retvisende handicap, hvis vi altid indleverer scorekort – uanset set om runden er gået godt, dårligt eller lige midt imellem.