Ny 5-årig aftale med Peter og co. i Restaurant Birdie

Roskilde Golf Klub og Peter Lassen fra Restaurant Birdie har nu indgået en ny aftale, der rækker fem år frem i tiden. Repræsentanter fra bestyrelsen og Peter har kigget hinanden i øjnene, snakket om de gode ting, der skal fortsætte og mulighederne for forbedringer – og resultatet er altså blevet en ny aftale, der gælder fra årsskiftet 2021 til og med 2025.

Det blev fejret i køkkenet i klubben, hvor det faste personale i Restaurant Birdie skålede med Roskilde Golf Klubs formand, Kim Møller Behrend, og kasserer Stig Nelkop. Det bliver den sidste måned med disse omgivelser, da køkkenet i januar og februar får en ordentlig overhaling i form af en ombygning, der skal være færdig til marts 2021.

Køkkenombygningen har dog ikke en direkte sammenhæng med kontraktforlængelsen. Men selvfølgelig glæder Peter og personale sig til bedre arbejdsforhold.

 

God mad, god pris – god service

”Jeg har været glad for at være i klubben lige fra dag 1. Som ny restauratør i en golfklub var der selvfølgelig en masse, jeg skal skulle vænne mig til, og der har da også været nogle bump på vejen. Det har ikke været lutter lagkage – det kan vi lige så godt sige, som det er. Men der har været en god dialog med bestyrelse og medlemmer og vi har hele tiden gjort en indsats for at gøre tingene bedre, og sådan skal det også være i fremtiden. Maden skal smage godt, prisen skal være god – og det samme skal servicen,” lyder det fra en glad Peter Lassen, der i sin tid var meget i tvivl, da han hørte om den ledige plads i Roskilde Golf Klubs restaurant:

”9 ud af 10, jeg talte med, advarede mod at være restauratør i en golfklub. ”Golfspillere er alt for besværlige”, lød kritikken, men heldigvis lyttede jeg til de sidste 1 ud af 10 og det har jeg ikke fortrudt. Her er god stemning og rigtig mange rare mennesker og derfor nyder jeg at være her.”

 

Bruger medlemsundersøgelse aktivt

Også formand Kim Møller Behrend er glad og tilfreds:

”Når vi indgår en forpagtningsaftale, så går vi selvfølgelig efter at sikre medlemmerne, at restauranten er et sted, hvor vi kan få god mad til rimelige priser og hvor vi har lyst til at være. Vi er ikke interesseret i en restaurant med kuvertpriser på 300 kr. eller mere. Men samtidig skal vi også sørge for, at vores restauratør kan få økonomien til at løbe rundt. Så rammerne skal være i orden både for os og for restauratøren. Det mener vi, de er nu – så vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med Peter og hans personale,” siger Kim Møller Behrend og fortsætter:

”Det er jo sådan med mad, at restauranten bliver målt og vejet af hver eneste gæst, så selvfølgelig vil der nogle gange være nogen, der ikke er helt tilfredse. Vi bruger den årlige spørgeskemaundersøgelse ”Golfspilleren i centrum” som en slags målestok for, hvordan det går på mange områder i klubber, herunder restauranten, og her kan vi heldigvis se, at det går fremad på restaurantens område.”

Er der behov for kritik, så vil Peter Lassen meget gerne have, at kritikken bliver sagt med det samme.

”Vi har svært ved at agere, hvis vi først får det at vide senere, så kom til os straks, hvis der er noget, der kunne være bedre,” siger Peter.

 

Synergi med cafeen i Hedeland Golfklub

Restaurant Birdie har lukket nu – det er dog alene på grund af corona-restriktionerne. Planen er, at restauranten fortsat skal være åben hele året, og hvis klubhuset åbner igen i januar, så vil det også være muligt at komme ud og få både smørrebrød og drikkevarer, mens køkkenet bliver ombygget.

Den mulighed er opstået, fordi Peter Lassen samtidig er blevet forpagter af caféen i Hedeland Golfklub. I første omgang startede Peter i Hedeland på en midlertidig aftale, da klubben derude pludselig stod og manglede en restauratør, men det er gået så godt, at der er mulighed for forlængelse. Det bliver i så fald en aftale, som begge klubbers bestyrelse har været inde over og har godkendt.

”Vi har før prøvet, at restauratøren i Roskilde Golf Klub også har haft andre forpagteraftaler at passe, bl.a. i forhold til Hedeland, og det har der været nogle udfordringer med. Derfor har vi som klub og Peter som restauratør valgt at gøre tingene på en anderledes måde denne gang. Der er selvfølgelig nogle stordriftsfordele og synergier ved at have to spisesteder – og det ser vi blandt andet under køkkenombygningen, hvor Peter kan levere smørrebrød produceret i Hedeland. Men i vores kontrakt med Peter står det klart, at han først og fremmest bruger sin tid i Roskilde Golf Klub, og i stedet har han ansat en fast daglig leder i Hedeland,”siger kasserer Stig Nelkop.

Den daglige leder i Hedeland, Christina Noer, er gift med vores tjener Anton – så familien har nu rigeligt at se til med at gøre golfmedlemmer i Roskilde-området glade…

”Christina er blevet rigtig godt modtaget i Hedeland, og vores arbejdsfordeling er, at hun har ansvaret for mad og arrangementer i Hedeland, mens jeg har i Roskilde. Samtidig har jeg ansat en mand, Yakup, til at hjælpe mig med bilag og bogholderi, så det gør, at jeg får frigjort noget tid. Vi vil selvfølgelig hjælpe hinanden, når der er travlt og hvis der er sygdom, men som udgangspunkt har jeg ingen vagter i Hedeland, kun i Roskilde. Vi går efter, at både medlemmerne i Hedeland og her i Roskilde fortsætter med at være glade og tilfredse,” fortæller Peter.
Corona har sat stopper for mange planlagte aktiviteter i klubben hen over året – det gælder også i restauranten, men Peter forventer, at 2021 bliver rigtig godt og glæder sig til at genoptage fiske- og skaldyrsaften, påskefrokost, stegt flæsk om torsdagen i vinterperioden samt forskellige nye ting.

Her i julemåneden er der take away mad, også julefrokostmenuer – og der er mulighed for at bestille maden til jule- og nytårsaften. Endelig er der i de lyse timer tirsdage og onsdage åbent i kiosken ved hul 12.

 

Læs mere:

 

På billedet er det Restaurant Birdies internationale stab med rødder fra bl.a. Norge, Cuba og Holland, der skåler med formand og kasserer fra Roskilde Golf Klub. Fra venstre er det Yakup Aydin, Stig Nelkop, Ariel Toledo, Peter Lassen, Lene Svendsby, Kim Møller Behrend og Anton Noer.