Forlænger stop for golf – kan blive forlænget yderligere onsdag

Roskilde Golf Klub følger fortsat opfordringerne fra Dansk Golf Union i forhold til restriktioner i kølvandet på corona-epidemien. Og sidst på dagen den 26. marts kom der en opdateret vejledning til klubberne. DGU anbefaler, at alle klubber fortsat holder lukket – i første omgang til og med tirsdag den 31. marts. DGU kæder sin anbefaling sammen med, at Folketinget på tirsdag behandler et lovforslag, der skal gøre det muligt at udstede forbud mod at forsamles mere end to personer. Det er dog ikke sikkert, at en sådan mulighed vil blive ført ud i livet, så DGU ønsker derfor at vente med yderligere tiltag, fx en forlængelse til efter på tirsdag.

Der kommer en ny melding fra Dansk Golf Union senest onsdag den 1. april.

Lukningen betyder fortsat stop for alle klubaktiviteter, proshop, restaurant, sekretariat og hele klubhuset er lukket. Det er heller ikke muligt at spille på banen, ej heller at benytte træningsområderne.

Her er meddelelsen fra Dansk Golf Union:

Dansk Golf Union anbefaler, at golfbaner holdes lukket til og med den 31. marts, hvor Folketinget skal behandle en ny hastelov, der blandt andet giver myndighederne hjemmel til at lukke golfbaner.

På tirsdag den 31. marts skal Folketinget stemme om en ny lov, der gør det muligt at udstede forbud mod at forsamles mere end to personer. Forslaget gør det også muligt at lukke legepladser, campingpladser og golfbaner.
Dansk Golf Unions bestyrelse anbefaler, at de danske golfklubber fortsat holder baner, træningsfaciliteter og klubhuse lukket, indtil lovforslaget er behandlet.

“Vi henstiller til, at Golfdanmark fortsat udviser samfundssind og står sammen om ikke at spille golf, mens vi venter på tirsdagens lovbehandling. Hvis Folketinget vedtager loven, gives der hjemmel til at lukke golfbaner. Det er p.t. uvist om myndighederne vil bruge den hjemmel, men DGU vil tage bestik af situationen og efterfølgende tage stilling til en fælles, hensynsfuld åbning af golfbanerne efter myndighedernes anvisninger, hvis det er muligt,” siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

“Det er en utrolig svær problemstilling at navigere i, fordi der er så forskelligartede holdninger og interesser. Det er ikke, og har ikke været, vores ønske at fastholde en flere måneder lang anbefaling om at lukke landets baner. Det ligger os stærkt på sinde at komme videre hurtigst muligt og som et samlet Golfdanmark. Vi ønsker alle at komme ud og spille golf under sikre og betryggende forhold,” lyder det fra Lars Broch Christensen.