Dyrene hygger sig på golfbanen – lidt for meget på hul 15

Vi har altid haft et rigt dyre- og fugleliv på golfbanen, men måske sætter dyrene ekstra pris på, at der ikke er forstyrrelser fra golfspillere for tiden. Både greenkeepere og andre på tur i området kan i hvert fald opleve, at dyr og fugle boltrer sig.

En af dem, der er på ”jagt”, er Henning Nordstrøm fra natur- og miljøudvalget. Han følger som altid godt med i forhold til, hvornår de forskellige arter viser sig efter vinterpausen og han har også sit kamera med. Imidlertid er det ikke altid, han når at få kameraet frem, når de ekstraordinære dyreoplevelser viser sig. Sådan var det fx forleden, da han pludselig opdagede ikke færre end syv dådyr ved hul 11. Først tog han et hurtigt foto med mobiltelefonen og her var de tre allerede så langt fremme, at de ikke kom med på billedet, og inden han havde fundet det store kamera frem, så var de alle forsvundet igen.

”Der var fem hanner, en hind og et kid, men de er meget sky, så da de opdagede mig, så løb de væk med det samme. Det havde ellers været et godt motiv,” sukker Henning, der prøver at slå et lille fototelt op, så han i ubemærkethed kan komme endnu tættere på dyrene, når han helt alene bevæger sig rundt i området.

Inden aktiviteterne helt blev lukket ned på grund af coronavirus, nåede natur- og miljøudvalget at tilse og rense omkring 50 af banens mange fuglekasser.

”Det er der kommet lidt statistik ud af, idet der har været ynglende fugle i alle de 12 mejsekasser, vi har tilset, mens der i de stærekasserne har været ynglende fugle i 40 procent af kasserne. Det betyder dog ikke, at de 60 procent af stærekasserne er overflødige. I alle kasser var der tydelige tegn på, at mange forskellige fugle bruger dem til at overnatte i. Forhåbentlig kan der snart høres små pip fra rigtig mange af kasserne, og nydelsen vil blive mange gange større, hvis den kunne opleves under en runde golf,” lyder det fra Henning Nordstrøm.

På hul 15 er der ekstra brug for stærekasser. Her har det nemlig vist sig, at krager eller råger har fundet et område med stankelbenslarver. Desværre er det lige i bagkanten af greenen, så det område er nu helt bart. Greenkeeperne flytter nu nogle stærekasser ned i det område, for stærene er med til at skræmme krager og råger væk.