De søgte en dame… …og fik Mette

Når man føler sig godt modtaget, er glad for at komme i klubben, nyder den flotte natur og i øvrigt er blevet glad for at spille golf…

…så kigger man lige en ekstra gang, når man ser et udvalg lede efter en nyt medlem, hvor kvalifikationerne passer næsten 100 procent.

Sådan var det i hvert fald for 52-årige Mette Jessen, der som forholdsvis nystartet i klubben på hjemmesiden så, at baneudvalget søgte et nyt medlem, der næsten ”fod-i-hose” passede på Mette.

De søgte og fik…

Forfatteren Lise Nørgaard blev som ung reporter sendt ud for at referere et møde i en forening og blev mødt med sætningen ”Vi bad om en journalist – og så sendte de en dame”.

“I golfklubbens tilfælde ”søgte de en dame”, og det fik de”, griner Mette, der nu er ene høne i baneudvalget og her sidder på en vigtig post. Baneudvalgets øvrige medlemmer er nemlig dels mænd, dels spillere, der har mange års golferfaring og er noget længere nede i handicap end Mette.

Derfor var det med fuldt overlæg, de ledte efter en spiller med en anden profil end de nuværende baneudvalgsmedlemmer. På den måde kan udvalget bedre tage beslutninger, der tager hensyn til alle medlemsgrupper.

“De skrev også, at det gerne måtte være en med erfaring fra landskabsarkitektur, biologi, jordbrug, jordarbejde eller lignende og så kunne det ikke passe bedre. Jeg er uddannet planteskolegartner og landskabsarkitekt og har kommunal erfaring med planlægning, udvikling og drift af grønne områder,” fortæller Mette, der godt kunne være lidt spændt på at skulle begå sig i et golfudvalg som begynder.

Langtidsplanlægning er vigtigt

Men nu er hun kommet godt ind i udvalgets arbejde og kan godt se, at hun kan få en funktion, selv om hun er lidt ”grøn”, når det gælder golfspil.

“Det skal sikres, at alle uanset niveau har passende udfordringer på banen. Derfor skal vi heller ikke lave banen for let. Snarere tværtimod. Der må godt være forskel på at komme fra par 3 banen eller den nye 9-hullers bane, som forhåbentlig snart bliver en realitet, og så over til den store bane. Jeg synes ikke, det er meningen, at de 18 huller skal indrettes, så de er nemme at spille for begyndere,” siger Mette, der via sin faglige baggrund godt kan li´, at baneudvalget planlægger ud fra et langt perspektiv.

“Det tager kun fem minutter at fælde et træ, der måske har været 70 år om at vokse op, så derfor skal vi tænke os godt om, når vi laver forandringer. Vi skal sikre, at banen fortsat er en naturoplevelse og ikke bare en ”mark”, og det glædes jeg over, hver gang jeg kommer i klubben. Her er bare så smukt,” siger hun.

Golf har kun stået i hendes kalender i ca. to år, hvor hun og hendes mand, Uve, besluttede at starte på golf sammen.

“Vi er blevet rigtig godt modtaget. Klubben har mange gode kvaliteter, vi kan li´ at komme her, så derfor ville jeg gerne være med til at bidrage på samme måde, som mange andre bidrager i forskellige udvalg.”