Læg bolden inden for et scorekorts afstand

Vi prøver at beskytte banen i det våde og kolde efterårsvejr, hvor græsset ikke vokser så meget.

Derfor skal du nu “lægge op” på fairway. Det betyder, at du skal placere bolden oven på noget græs inden for et scorekorts afstand af, hvor din bold er landet. På billedet er det Ole Strangholt, der demonstrer, mens Arne Hansen og Gunnar Larsen kigger på.

Det er fortsat muligt at blive reguleret i handicap, selv om vi “lægger op”.

Indtil videre er banen åben som den plejer (dog er hul 10 og 11) blevet lukket efter denne nyhed blev publiceret første gang). Greenkeeperne holder øje med vejret og beslutter uge for uge, om der skal ske ændringer. Det kan fx være udslag fra måtter i stedet for de normale teesteder, forbud mod kørsel i golfbiler, evt. lukning af hul 10 og 11, hvis der bliver meget vådt, og til sidst overgang til vinterbanen med helt nye greens.

Bemærk, at der allerede nu er etableret huller med gule flag. Disse huller skal benyttes, når der er rimfrost på banen. Så er det meget forbudt at spille til de normale greens, da det vil give skader, der er svære at rette op.

På hul 12 og hul 18 bliver der i øjeblikket ændret på to store bunkers langs fairway. De to bunkers bliver begge delt op i tre mindre – med græs imellem. Det bliver gjort for at få de sidste ni huller til bedre at ligne designet på de første ni. I sin tid var det to forskellige banearkitekter, der designende henholdsvis hul 1-9 og 10-18.

Herunder kan du se billeder fra ombygningen af bunkerne: