Nu spiller vi vinterbane – også par 3 og flexmedlemmer

Så er det vinterbanetid. Chefgreenkeeper Nick Bosholdt har kigget på vejrudsigt samt sliddet på de normale greens – og så truffet den beslutning, at det er nu (fra fredag den 14. december 2018), vinterbanen kommer i spil.

Vinterbanen er en særlig tilrettelagt 18 hullers bane med særlige huller, der ligger væk fra de normale greens og fairways. Meningen er, at de områder, hvor der normalt bliver spillet om sommeren, så vidt muligt bliver friholdt for spil om vinteren. På den måde bliver både greens og fairways skånet og er hurtigere klar i en bedre kvalitet, når vi kommer til foråret.

Her kan du finde en beskrivelse af vinterbanen.

Har du ikke spillet vinterbanen før, så kig godt på kortet. Der er dog også placeret “next tee”-skilte, ligesom der er malet pile på græsset for at man kan finde vej. Det er nemlig en helt anderledes bane end normalt. I forhold til vinterbanen sidste år er der kun foretaget små justeringer, fx er greenen på vinterbanens hul 18 nu den nye indspilsgreen på øvelsesområdet. Greenen på vinterbanens hul 7 er nu lavet længere oppe på bakken ved hul 5, så vintergreenen ikke skråner så meget som sidste år. På billedet er det Niklas og Ulrik, der gør hul 7 vinterbane-greenen klar.

Vinterbanen er for alle medlemmer. Det vil sige, at par 3 og flexmedlemmer også gerne må spille vinterbanen så meget, de har lyst.

Sådan gør du, år du skal ud og spille:

  • Der skal bestilles tid i GolfBox (vælg 18 hullers banen) – par 3 medlemmer skal dog kontakte sekretariatet, helst pr. mail eller også pr. telefon
  • Når du kommer ud i klubhuset, skal du bekræfte din tid på en af skærmene over for sekretariatet
  • Der bliver ikke udskrevet scorekort på printeren – i stedet skal du tage et vinterbane-scorekort, der ligger på hylden under lugen ind til sekretariatet

Bemærk, at:

  • Vi tee’er op over det hele (undtagen i hazard’er). Det vil sige, at også slag ude på banen skal foregå på den måde, at du sætter en tee i jorden og lægger bolden på den, inden du slår. Da vinterbanen mange steder går over den normale rough, så må du her godt slå uden at tee op, men de fleste steder vil det være en fordel at gøre det
  • Vi lægger op i bunkers. Hvis bolden er landet i et hul, er det tilladt at lægge din bold op i et bedre leje tæt på nede i bunkeren. På et tidspunkt bliver riverne også helt fjernet, og så vil der komme ekstra mange huller
  • Der skal droppes fri fra alle sommergreens og teesteder. Oversat betyder det, at det er strengt forbudt at slå til sin bold, hvis den er landet på en af de normale sommergreens og -teesteder. I frostvejr er det ikke tilladt at hente bolden, hvis den er landet på sommergreens eller -teesteder

Putting greenen er også blevet lukket.