Hård omgang for eliten i weekenden

Af Tutter Blume

Vejret i weekenden var fantastisk med høj sol. Det dannede dermed den bedste ramme for elitens matcher i Danmarksturneringen. Resultatmæssigt var det en noget mere broget affære for vores dygtigste spillere i klubben.

Vi har indsamlet referater til jer fra weekenden – se desuden en masse gode billeder nederst:

 

Herrernes 1. hold, 1. division øst, af Emil Nielsen, holdkaptajn:

Vi startede lørdag i Hillerød med 3 foursomes. Vi tabte 2 matches. Vores nye makkerpar Andreas Hillersborg og Jakob Falk Schollert hænger dog i og afgør deres match på 18. til Roskildes fordel, så vi går til pause bagud 4-2. Eftermiddagens singler kom ned til de berømte små marginaler, hvor de i langt de fleste tilfælde ikke gik vores vej. Vi tog derfor hjem med et 12-6 nederlag til Hillerød.

Søndag var vi på hjemmebane mod Helsingør. Vi spillede samtidig med 2. holdet og med elitedamerne på hjemmebane. Der blev lavet en udskiftning på holdet, som gav plads til en velspillende Jacob Szøts.

Vi lagde ud med foursomes, hvor vores stærke makkerpar fra dagen før på sikker vis sikrede en match allerede på 14. De to andre matcher trak dog lidt længere ud, desværre ikke til vores fordel, og i pausen var vi bagud 4-2.

Efter at havde nydt en flot frokost fra restauranten, skulle vi i kamp igen, og her skulle der blive spænding til det sidste. Jacob Szøts, viste høj kvalitet og nerver af stål og afgjorde sin match på 18.

Jakob Falk Schollert afgjorde det på 17. Og Rasmus Olskær endnu tidligere. Nu stod kampen helt lige, og med kun Andreas Hillersborg tilbage på banen skulle vi ud på 18. for at finde resultatet. Desværre manglede vi 2 cm. Og kampen endte 10-8 til Helsingør.

1. holdet herrer ligger lige nu på en 3. plads i puljen.

 

Herrernes 2. hold, 3. division øst, af Johnni Mannich Nielsen, holdkaptajn

Der skal lyde en stor tak til hele hold 2 for en super spændende weekend. I år skulle vi indføre en ny spilleform – fourball. Lørdag mødte vi Harekær på udebane, og efter nogle meget tætte matcher tabte vi 9-3. Vi havde både vores foursome og fourball ned ad hul 18, men vi tabte desværre begge.

Søndag kunne vi ikke have bedt om bedre vejr, og det må helt sikkert have smittet af på spillerne. Vi mødte Hedeland på hjemmebane. Og jeg må sige, at gutterne kæmpede med alt, de havde lært. Der var rigtig god og seværdig golf! En kæmpe holdindsats gjorde, at vi vandt overbevisende med 10-2.

Fra holdkaptajn til spillerne: I gjorde det fantastisk. Jeg glæder mig til næste divisionsweekend!

2. holdet herrer ligger lige nu på en 2. plads i puljen.

 

Herrernes 3. hold, kvalifikationsrækken øst, af Gerhard Klaschka, holdkaptajn

3. holdet havde til weekenden Kasper Greve som spillende holdkaptajn, og han fik resultatmæssigt en fin debut og kan efter weekendens matcher aflevere holdet på en delt 1. plads i puljen.

Lørdag spillede holdet hjemme mod City Golf, en match der blev delt, og søndag blev det til en sikker sejr i Skovbo.

Holdet er dermed placeret med fine muligheder for en topplacering, og noget tyder på, at den afgørende match bliver returopgøret i City Golf.

Det vil være rart hvis holdet i år kan rykke en række op, så klubben i den kommende sæson kan etablere endnu et divisionshold, primært til de mange juniorer.

3. holdet herrer ligger lige nu på en 1. plads i puljen.

 

Elitedamerne, 2. division øst, af Andrea Lima, holdkaptajn

Endelig skulle vi i gang med divisionsweekend, og vejret var med os. Solen skinnede, og det var varmt begge dage. Lørdag spillede vi mod Ledreborg på udebane. Holdet bestod af Celine, Johanne, Lena (vores nye Pro), Trine og Kristine. Der blevet kæmpet bravt i alle bolde i de svære greens på Ledreborg. Dog tabte vi matchen 4-5.

Søndag spillede vi på hjemmebane. Holdet bestod af Anne Sofie, Johanne, Lena, Trine og Kristine. Endnu en solbeskinnet dag. Endnu en gang måtte vi indkassere et nederlag på 4-5 mod Værløse.

Selvom vi tabte begge dage, var alle i godt humør. Vi ligger nu i bunden af tabellen.

Elitedamerne ligger lige nu på en 4. plads i puljen.

 

Seniorholdet, 1. division øst, af Jan Birger Nielsen, holdkaptajn

Det var det skønneste vejr i weekenden, hvor seniorholdet lagde ud med at vinde over Simons Golfklub, som på papiret var noget stærkere end Roskilde. Simons Golfklub spillede sidste år finalespil. Der blev kæmpet bravt. Med to vundne singler, en uafgjort og en sejr til vores foursome var udgangspunktet godt.

Om søndagen mødte vi Rungsted på udebane, og lige så godt det gik på hjemmebane om lørdagen, lige så skidt gik det på udebane. Rungsted er en fantastisk smuk og velanlagt golfbane, men desværre tabte vi stort med cifrene 13-1. Ole Haslund var den eneste der delte. Det skal så også siges, at Rungsted stillede med en række spillere, som tidligere har spillet på landsholdet, så de fik en fortjent sejr. Vi håber, at vi kan matche dem på hjemmebane senere på året.

Alle fire hold i 1. Division øst, pulje 1 har nu alle en sejr og en tabt kamp, så alt er åbent.

I juni og august skal vi også møde CGC, som overraskende nok slog Rungsted på CGC’s hjemmebane, men sejren skyldtes, at Rungsted stillede med en spiller, som ikke havde et EGA-handicap, og så er reglen, at alle spillere, som har højere handicap end denne spiller bliver diskvalificeret, hvilket betød, at Rungsted forlods tabte 3 kampe med cifrene 10-8.

Seniorholdet ligger lige nu på en 4. plads i puljen.

 

Veteranholdet, 2. division øst, af Hans-Henrik Hagelund, holdkaptajn

Veteranholdets kampe i weekenden var op og ned. Lørdag spillede vi hjemme mod Værløse med nogle tætte matcher, hvor to af matcherne først blev afgjort på hul 18. Vi fik en samlet sejr med 8-6.
Søndag gik turen til Hillerød, men i den match er der ikke så meget at glædes over. Vi fik store klø og tabte 11-3. Det var bare en rigtig dårlig dag.

Veteranholdet i år består af følgende spillere: Lisbet Jonstrup, Marianne Hagelund, Torben Svendsen, Jørn B. Madsen, Karsten Jensen, Poul Madsen, Hans-Henrik Hagelund, Leif Hansen og Ole Madsen.

Veteranholdet ligger lige nu på en 3. plads i puljen.

Vi vil gerne takke for den utroligt flotte opbakning på hjemmebane – i modgang og i medgang! Det er imponerende at se så mange ude og støtte os hver weekend! TAK!

Her er link til siden med alle resultater og stillinger.

 

Fakta om Danmarksturneringen

Der spilles hulspil i matcherne, og spillerne spiller alle fra ”scratch”, dvs. at der ikke sker handicapregulering. Se mere nedenfor:

Udpluk forklaring spilleformer (fra golf.dk /nyhed/spilformater):

Hulspil
Hvert hul repræsenterer et point som der spilles om. Laveste score på hullet vinder hullet. Er scores ens, deles hullet. En match vindes af den spiller, der er flere huller op, end der er huller tilbage at spille. …

Foursome
For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Hvert par spiller kun en bold, som spillerne skiftes til at slå til. En spiller slår ud på de lige huller, mens makkeren slår ud på de ulige. …

Four-ball
Kaldes ofte fejlagtigt Best-ball.
For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Alle fire spiller deres egen bold. Den bedste score på hver side tæller som holdets score.

Her kan du se en masse billeder fra alle kampene – tak til de forskellige, der har taget billederne og sat dem til rådighed for hjemmesiden.