Pas på træningsområdet

Klubbens øveområde har fået et kvalitetsmæssigt løft i år med en ny indspilsgreen, som man kan øve sig på. Samtidig bliver arealet omkring passet lidt ekstra i forhold til tidligere.

Det er alt sammen rigtig fint, og greenkeeperne kan se, at området heldigvis bliver brugt. Der er dog et lille ”men”, som gør det nødvendigt at komme med et lille opråb.

Lige foran green er der lavet en hel del slaghuller i græsset, og det betyder, at det med at øve chip, hvor bolden skal trille det sidste stykke, bliver lidt svært. Opråbet går derfor ud på, at hvis du har slået bolde mod greenen og bagefter vil slå videre (fx tilbage eller hen mod den anden green tæt på baghallen, så skal du længere væk fra øvegreenen. Det ødelægger alt for meget, hvis der er huller i græsset lige foran greenen. Gå mere end syv meter væk fra green, inden du slår.

Derudover beder greenkeeper om to ting, som også gælder, når du spiller ude på banen:

  1. Læg græstørv på plads, efter du har slået
  2. Ret nedslagsmærker på greenen

Begge dele vil betyde, at øveområdet holder sig pænere og dermed er sjovere at bruge for de næste.

Der ligger en måtte i græsset 60 meter fra greenen – og der er en række slaghuller ved siden af måtten. Det er da også ok både at slå fra måtten og udenfor, men som nævnt ovenfor: Læg græstørv på plads, så holder området sig længere.

Tidligere har der på green været mærker fra, at nogen har slået jernslag fra selve greenen. Det er naturligvis helt forbudt.