Handicapnøgle: Hul 11 bytter plads med hul 3

Der er gang i et arbejde med at få lavet en ny rating af alle huller på Roskilde Golf Klubs bane. Det arbejde tager imidlertid et stykke tid og er nok først færdig i efteråret.

Regel- og handicapudvalget har derfor sammen med baneudvalget truffet en beslutning om midlertidigt – og meget hurtigt – at ændre ratingen for det mest åbenlyse hul, nemlig hul 11, der er blevet noget sværere at opnå par på, efter at det ene teested er blevet flyttet ud mellem søerne.

Det er blevet til en meget nem løsning, som kan gennemføres med få dages varsel. Hul 11 og hul 3 bytter simpelthen plads, så hul 3 får handicapnøgle 13 (mod 6 før), og hul 11 får handicapnøgle 6 (mod 13 før).

Hvad får det så af betydning? Handicapnøglen siger noget om, hvor svære de enkelte huller er at opnå idealscoren “par” på. Og så har handicapnøglen betydning for, hvilke huller du som spiller har ekstra slag på. Har du fx præcis to ekstra slag på alle huller, så har det ingen betydning, men har du to slag på syv huller og et på 11 huller, så kan det være, at den nye rating giver dig et ekstra slag på hul 11. Til gengæld får du et slag mindre på hul 3.

Ændringen træder i kraft allerede fra på mandag, 2. pinsedag – på det tidspunkt er det rettet på de scorekort, vi skriver ud på printeren, og også i GolfBox, når scoren efter runden skal tastes ind.

Det kan sagtens være, at begge huller får en ny rating igen, når hele banens rating bliver gennemgået, men nu er der i hvert fald sørget for, at hul 11 har en rating, der bedre passer til sværhedsgraden.