Vejrskift: Nu spiller vi igen til sommergreens

Efter en periode med frost og sne på banen, så er vejret skiftet igen til meget mildt – og også forholdsvis tørt. Det udnytter chefgreenkeeper Nick Bosholdt til at åbne banen til sommergreens igen.

– Vores greens har det rigtig godt, og da temperaturen er steget meget, så ser jeg ingen grund til, at vi ikke skulle åbne sommergreens igen. Der er dog stadig en smule nattefrost, så det er først lidt op af formiddagen, at vi kan spille til sommergreens, fortæller Nick Bosholdt, der pointerer, at udslagsstederne fortsat er vinterteestederne – altså fra måtte.

Ude på banen skal alle også tee up – altså sætte en tee under bolden uanset om det er på fairway eller i rough. Det skal vi for at beskytte græsset, der ikke vokser mere i år.

– Når vi åbner op for sommergreens så sent på året, så kræver det virkelig, at alle er meget opmærksomme på opretning af nedslagsmærker, siger Nick.

Hul 10 og 11 er fortsat lukket, men i forbindelse med vinterbanen er der et teested til venstre for greenen på det normale hul 9, som man kan bruge til at spille op til greenen på hul 11. Dette teested bliver på vinterbanen brugt på et meget kort hul til en vintergreen. Nu bliver dette vinterhul endnu kortere, men det er altså muligt at spille til sommergreen i stedet.

Den særlige vinterbane, der normalt bliver spillet i frostperioder, er nu suspenderet, så hvis man spiller vinterbane, så kan man spille som sommerhullerne, bare fra måtte-teestederne.

Nick vil give besked, så snart vejret igen skifter og vi igen skal spille på den nye vinterbane. Her er der lavet scorekort, som ligger på hylden ved sekretariatet.

Og så for lige at skære det ud i pap: Er der frost, så spiller vi til vintergreens – de gule flag.