Banen fuldt åben fra 12. april – lidt ventetid i uge 16

Så er det snart tid til en fuld sommergolfbane. I påsken blev der åbnet for spil til sommergreens men fra vinterteesteder, men fra tirsdag den 12. april åbner både sommerteesteder og puttinggreen, ligesom det igen vil være muligt at køre i golfbiler (buggier).

I de første to uger vil der dog samtidig foregå en del arbejde på banen, som vi spillere skal være opmærksomme på.

2015 RGK - topdressingDet handler først og fremmest om, at der skal eftersås med græs og topdresses med en særlig blanding af sand, muld og kompost, der bliver lagt på både teesteder, fairways og greens. Blandingen er forskellig afhængig af, hvor på banen, den bliver brugt.

– Vi topdresser og eftersår for at hæve kvaliteten på banen og for at øge sundheden af vores græs, så vi undgår forskellige græssygdomme. På fairways vil topdressingen sørge for at give græsset bedre vækstbetingelser, så det bedre kan løfte bolden. Resultatet bliver forhåbentlig en bedre spillekvalitet, fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Når fairways bliver topdresset, kan det godt give lidt ventetid, da maskinerne skal køre mange gange over fairways, så det skal vi være forberedt på i de dage, hvor det står på.

Planen er følgende:

  • Uge 15: Teesteder og greens bliver topdresset og eftersået
  • Uge 16: Fairways bliver topdresset

Der er flere store ændringer på vej på flere af hullerne i løbet af 2016. Her kan du læse om baneudviklingsplanen.