Udfyldelse af scorekort

Scorekort udfyldt par 3 banenScorekort findes i klubhuset på hylderne ved glasruden til sekretariatet. Hver spiller udfylder et scorekort. Øverst skriver du navneoplysninger inkl. medlemsnummer samt matchform og dato. Resultatet kan i sagens natur først udfyldes, når matchen er afsluttet.

Når du starter med at spille golf har du 27 ekstra slag på par 3 banen, dvs. tre ekstra slag på alle huller. Dette markerer du på scorekortet ved vandrette streger i kolonnen PAR. Se eksemplet til højre.

Ved spillets start bytter du scorekort med en makker (markøren), således at du ikke udfylder dit eget scorekort. Når et hul er spillet færdigt, går I alle frem til teestedet på næste hul. Her skriver du resultatet for det netop spillede hul for medspilleren og for en selv (i kolonnen ”Markør”).

Stableford point udregnes på følgende måde:

• Hvis hullet spilles i hullets par + antal streger (tildelte slag) = 2 points (eks. hul 5 og 7)
  • Hvis hullet spilles 1 slag mindre end par + antal streger = 3 points (eks. hul 9)
  • Hvis hullet spilles 2 slag mindre end par + antal streger = 4 points (eks hul 3)
  • Hvis hullet spilles 1 slag mere end par + antal streger = 1 points (eks. hul 1 og 4)
  • Hvis du får brugt mere end 2 slag over hullets par + antal streger samles bolden op, uanset hvor langt du er kommet på hullet. Resultatet er 0 point. Dette markeres med en streg (eks. hul 2, 6 og 8).

Er man endnu bedre end to slag mindre end par, kan man opnå 5 eller måske 6 points. Det sker dog sjældent.

Når antal points er sammentalt og kontrolleret med markøren, skriver du antal points i ”Resultatfeltet”.

Herefter underskriver de to spillere hinandens scorekort.

Deltager du i en prøvemedlemsperiode, spiller du altid med tre ekstra slag på hvert hul.