18 huller: Vinterbanen

I Roskilde Golf Klub har vi en særlig vinterbane, som er bygget op, så den både er interessant at spille på i sig selv, men så den også sørger for at skåne den normale sommerbane mest muligt. Målet er, at få en bedre bane om sommeren, fordi den ikke bliver slidt så meget om vinteren.

Derfor er placering af teesteder, vintergreens og gangarealer så vidt muligt forskellige fra sommerbanen. Samtidig bliver de mest våde områder friholdt fra vinterbanen.

Herunder kan du se kortet over vinterbanen samt en nøje beskrivelse af hvert hul. Vinterbanen er en sammenlægning af par 3 og 18 hullers banen, så om vinteren kan par 3 medlemmer også spille på vinterbanen.

Herunder kan du se, hvordan vinterbanen forløber. Beskrivelsen giver mest mening for klubbens egne medlemmer, der kender den normale bane ud og ind. Der vil være tydelige markeringer og afspærringer hele vejen rundt på banen, så det bliver nemt at se, hvor man skal hen fra hul til hul. Vi spiller på særlige vintergreens hele vejen rundt – dog med undtagelse af de to første huller, der spilles på par 3 banen.

Her er scorekortet til Roskilde Golf Klubs vinterbane.

Beskrivelse af hullerne på vinterbanen:

• Hul 1: Det er hul 1 på par 3 banen
  • Hul 2: Teestedet er tæt på 9. teested på par 3 banen, og man slår så ned mod greenen på par 3 banens hul 3. Man skal derfor over åen.
  • Hul 3: Du slår fra et teested i hjørnet ved åen, hvor grænsen går mellem par 3 og 18 hullers banen og så slår du op ad bakken til den gamle vintergreen på hul 2 (ved siden af det teestedet på det normale hul 3)
  • Hul 4: Gå bag om greenen på det normale hul 2 til et teested ved hul 1 på par 3 banen. Herfra slår du over til det normale hul 9’s vintergreen
  • Hul 5: Det er det normale hul 8, men kortere (her spærres broen over mod det normale hul 7 af, da gå-arealerne er meget våde og slidte)
  • Hul 6: Det normale hul 4 ved siden af greenkeepergården – op til det sædvanlige vinterteested på toppen af bakken efter bunkeren til højre