Ugens eliteprofil

Hvem er egentlig Roskilde Golf Klubs elitespillere? Følg med i serien ”Ugens eliteprofil”, så genkender du dem næste gang, du møder en elitespiller på banen eller på rangen. Måske kan du lige få et tip eller to til spillet … Henover sæsonen bringer vil hver uge et nyt portræt af klubbens elitespillere. Her kan du læse mere om Roskilde Golf Klubs elitehold.

2016-06 Celine Donstrup

Celine Lind Donstrup

2016

Af Tutter Blume

Celine Lind Donstrup er 18 år gammel og går i 1. G på Roskilde Gymnasium, og hun har spillet golf lige så længe hun har kunnet gå. Celines forældre tog Celine med ud i klubben, da hun var helt lille. Celine arbejder i sin fritid på Restaurant Kontoret i Roskilde Golfklub. Celine er for nylig rykket ned i hcp. 5,5 (og det er mega nice …) og spiller på Elitedame-holdet.

Hvad betyder golf for dig?

”Golf er en slags terapi for mig. Jeg synes, det er dejligt at kunne gå rundt og slappe helt af og bare være sig selv, nyde spillet, nyde naturen og vejret.”

Hvad er din bedste golfoplevelse?

”Det var nok for tre år siden, hvor jeg spillede nede i Golfklubben Maribo Sø, hvor jeg gik +1, altså én over banens par, og på det tidspunkt havde jeg hcp. ca. 8. Jeg holede samtlige mine puts, det var bare så fedt, og jeg vandt den dag – det var vist noget Junior Cup…”

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?

”Så er jeg sammen med mine venner og tager til fester en gang i mellem – ikke for meget, selvfølgelig – jeg skal jo også ud og spille noget golf. Ja, hygge med vennerne.”

Hvad siger proerne om Celine, Lasse?

”Celine er jo født og opvokset og har haft hele sin karriere i golfklubben her. Hun har altid været meget pligtopfyldende og altid været en ”drengepige” på den gode måde. Hun har ikke ladet sig kyse af, at hun er opvokset blandt drenge og spillet med dem, og også været bedre end dem … Celine slår langt. Hun er en knalddygtig single spiller, får mange point der og har vundet mange klubmesterskaber. Hun er den mest vindende, vi har herude, selv om hun er så ung, som hun er. Og så er hun også glad for at komme i søen efter hun har vundet sine klubmesterskaber.”

2016-05 Lucas Mannich NielsenLucas Mannich Nielsen

2016

Af Tutter Blume

Lucas Mannich Nielsen er 18 år gammel og går i 3.g på Niels Broch gymnasiet i København. Lucas spiller på 2. holdet herrer og spiller for øjeblikket i foursome. Han har p.t. hcp. 4,1. Lucas har spillet golf i ni år og startede i Smørum. Han flyttede til Roskilde Golf Klub med sin far, der havde sin gode ven i Roskilde at spille med, og så fik han altså ”trukket” Lucas med.

Hvad betyder golf for dig?

”En stor del er, at det er en god fritid at have – en god fritidsbeskæftigelse. Jeg bruger selvfølgelig meget tid på det, især også når jeg bor i København med transport herned. Det er meget rart at komme ud i luften og få noget frisk luft. Det er en væsentlig del af det.”

Hvad er din bedste golfoplevelse?

”Jeg har haft rigtig mange i udlandet, så jeg kan ikke vælge … hmm … Jeg tror det er i Mexico, hvor jeg har spillet nogle rigtig gode baner, og også i Dubai.”

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?

”Så går jeg bare i skole og er sammen med mine venner. Jeg går i byen engang imellem, ja hygger bare … og laver afleveringer i gymnasiet. Vi har mange lektier, for vi er jo ved at slutte af.”

Hvad siger pro’erne om Lucas, Lasse?

”Jamen, selv om Lucas bor i København og derved har noget mere besvær med at komme til træning end de fleste af os andre, så er han stadig super dedikeret og engageret. Det tager jeg hatten af for! Og så er Lucas bare sindssygt dygtig under pres. Han præsterer simpelthen bare bedre, når det virkelig gælder. Og … så slår Lucas langt som et ondt år.”

Nichlas Tarp 2016 Nichlas Tarp

2016

Af Tutter Blume

Nichlas Tarp er 17 – snart 18 år gammel (til august). Han går i 1. g på Roskilde Handelsskole og har tidligere haft et fritidsjob i Søstrene Grene, men bruger nu primært tiden på at træne og på at passe sin skole. Nichlas spiller på 3. holdet herrer og spiller p.t. i hcp. 6,3. Han har spillet golf i ca. 11. år.

Han startede da han var 6 år, hvor hans far tog ham med ud at spille. Nichlas er en rigtig sportsmand og har været rundt omkring mange slags boldspil, og især fodbold har han dyrket meget. Men nu har han bare virkelig meget lyst til at spille golf, ikke mindst inspireret af alle de gange han og hans far har stået og slået bolde sammen ude i baghaven.

Hvad betyder golf for dig?

”Golf for mig er … mit liv … teknisk sket. Jeg er vokset op med min far, der har været på rigtig højt niveau, og jeg vil også gerne selv opnå noget af det med min golf.”

Hvad er din bedste golfoplevelse?

”Jeg har haft rigtig mange, men i konfirmationsgave fik jeg en rejse til Miami, Fort Lauderdale, og det var nok det største, da jeg ser op til mange af de store profiler, der kommer derfra, bl.a. Tiger Woods. Jeg spillede banens Champions Course med min far, og det var noget af det bedste, jeg nogen sinde har set. Jeg fik lov at opleve Phil Mickelson, som var der den dag, og at opleve, hvordan et rigtigt golf-geni kan slå til bolden, og det var en fantastisk oplevelse.”

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?

”Jeg passer min skole, hvor jeg studerer kommunikation og it, og det handler især om at lave hjemmesider, og så selvfølgelig alt det med at lære at forstå regnskaber, samt sprogfag, spansk, engelsk og dansk.”

Hvad siger pro’erne om Nichlas, Lasse?

”Nichlas er meget pligtopfyldende, han er en rigtig sød fyr og en god kammerat. Han er meget støttende og opmuntrende overfor andre. Og så er han super sej til at prioritere sin skole ved siden af golf. Han har jo løbende arbejdet med noget af det, vi lærte i Tyskland, blandt andet at chippe med hybriden … og det skulle han selvfølgelig også lige afprøve ude fra 50 meters afstand, hi hi … Lige nu arbejder vi med at få grippet helt på plads.”

2016-05 Trine V Jensen

Trine V. Jensen

2016

Af Tutter Blume

Trine V. Jensen er gift og har to børn og bor på Østerbro. Hun arbejder til daglig som servicekoordinator i Dubex, der er et it-sikkerhedsfirma. Trine spiller på Elitedameholdet og spiller p.t. i hcp. 6,9. Trine har spillet golf i ca. 16 år.

Hvad betyder golf for dig?

”Golf betyder først og fremmest afslapning og muligheden for at koble af. Golf betyder også hygge med gode venner, og så får jeg jo også dyrket mit konkurrencegen gennem golf. Golf er faktisk en rigtig vigtig del af mit liv.”

Hvad er din bedste golfoplevelse?

”Hmm. Det var nok, da jeg lavede Hole In One på hul 2 i Fredensborg. Nej, jeg tænker faktisk, at det var at spille Monte Castillo banen i Spanien.”

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?

”Jeg spiller en del squash, og så elsker jeg at gå til koncerter, lave gode middage sammen med venner og familie. Nå ja og så selvfølgelig brætspil og kortspil.”

Hvad siger proerne om Trine, Lasse?

”Jamen Trine er jo bare en humørbombe uden lige. Hun er en kæmpe holdspiller, og det vil jeg sige, er hendes største styrke. Hun vil gå gennem ild og vand for sin makker, og så er Trine jo en rigtig vindertype. Trine kan ikke lide chokoladekage, når vi får kage på holdet … Til gengæld laver hun super professionel chokoladekonfekt, uhmmm.”

2016-04 William Bredtved Hansen

William Bredtved Hansen

2016

Af Tutter Blume

William Bredtved Hansen er 16 år gammel og går i 9. klasse på Absalon skolen i Roskilde. William spiller på 2. holdet og har p.t. et handicap på 3,3. Han har spillet golf i 3½ til 4 år. Efter sommerferien tager William til Oure i et år for at gå på efterskole på golflinjen. Det glæder han sig rigtig meget til.

Hvad betyder golf for dig?
“Jeg kan godt lide sporten, for den giver et ”rum” til at være mig, og hvor jeg kan gå at hygge mig. Jeg har også spillet fodbold og  været glad for det, men i golf kan jeg selv sørge for mit spil og sørge for at gøre fremskridt… Så det individuelle element er noget, jeg er glad for. Men samtidig kan jeg også rigtig godt lide at være en del af holdet og gøre det godt sammen med holdet også. Golf  betyder også hygge med vennerne og afslapning”.

Hvad er din bedste golfoplevelse?
“Min bedste golfoplevelse er at være på træningslejr. Jeg er vild med rammen om vores træningslejre. Det giver fællesskab, og vi lærer hinanden at kende”.

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?
“Jeg bruger – udover skolen – nok det meste af min tid i Roskilde Golf Klub, hvor jeg hygger med mine venner og spiller, men ellers bruger jeg min tid på familie og venner”.

Hvad siger proerne om William, Lasse?
“William er en rigtig ”træningsnarkoman”, ment på den positive måde. Han har virkelig ambitioner med sin golf, og så har han noget at have det i. Så på den måde er han dejlig at arbejde med. Han er en god holdkammerat, og
det er altid muligt for vennerne at finde ham herude og lave aftale med ham om at spille”.

2016-04-24 RGK Elitekampe 11

Martin Nicki Pedersen

2016

Af Tutter Blume

Martin Nicki Pedersen er 26 år og arbejder i Securitas som vagt. Martin bor i Roskilde, og så er han single. Martin spiller på 1. holdet herrer, der spiller i 2. division øst. Hcp = 1,0

Martin, hvad betyder golf for dig?

2016-04 Martin Nicki PedersenHmm … Golf betyder alt lige fra kvalitetstid med vennerne til seriøsitet og afslapning.

Hvad er din bedste golfoplevelse?

Min bedste golfoplevelse må være den stille tirsdag aften, hvor jeg spillede en hyggerunde med tre gode venner. Runden udviklede sig til en runde i 8 under par og uden bogeys.

Hvad laver du, når du ikke spiller golf?

Så er jeg selvfølgelig i fitness med Lasse!

Hvad siger proerne om Martin?

Lasse Frølich, klubbens chefpro, siger: ”Martin er utroligt hjælpsom over for alle, høj som lav, og han forventer intet igen. Man kan sige, at Martin er en rigtig Mr. Feelgood. Martin er meget pligtopfyldende og møder til træning. Så han er med sin indstilling en rollemodel. Samtidig er han en dygtig og ambitiøs golfspiller, og han har evnerne – og så lidt perfektionistisk også…”.

Du smiler, Lasse?

”Det er måske også derfor, at han lider af rengøringsvanvid. Jeg mener: Manden ejer ikke en støvsuger men fejer gulvet hjemme, for at det kan blive gjort grundigt nok”!

2016-04-24 RGK Elitekampe 12