Forsøgsordning på hul 11 bliver sandsynligvis permanent

Roskilde Golf Klubs baneudvalg har holdt møde og er blevet enige om en række tiltag omkring banen, ikke mindst på de huller, hvor der har været ændringer i år.

Det drejer sig først og fremmest om hul 11, hvor der i år har været en forsøgsordning med udslag over søen for 58’er teestedet.

Baneudvalget ønsker at gøre forsøgsordningen permanent. Den indstilling skal nu op i bestyrelsen for at blive til en endelig beslutning.

Baneudvalget synes, at spillet på hullet er blevet både spændende og udfordrende. Udvalget vil dog gennemføre nogle forbedringer og ændringer, både af hensyn til sikkerhed i forhold til hul 10, og også så de længstslående skal indregne en vis risiko, hvis de slår med deres driver og ønsker at slå til højre for søen op ad bakken.

Derfor bliver semiroughen op ad bakken udvidet, ligesom der vil blive plantet nogle ekstra træer ude i højre side.

Samtidig ønsker udvalget, at der kommer til at ske en beskæring og opstamning af trægruppen over søen til venstre, så udsynet mod fairway bliver endnu større. Alt sammen skal tilskynde spillerne til at slå mod fairway.

Med i ønsket om at gøre forsøgsordningen permanent er, at det oprindelige teested foran søen også har givet en række sikkerhedsmæssige udfordringer med lange, skæve og blinde slag over hækken på bakken og mod 50’er teestedet på hul 10 og 58’er teestedet på hul 8.

Ny handicapregulering på vej

Hul 11 er med den nye udformning stadig et par 4 hul og et svært et af slagsen. Det afspejler sig imidlertid ikke i den nuværende handicapnøgle. Derfor vil udvalget udarbejde et nyt forslag til en handicapnøgle for hele banen.

Her vil der sikkert også ske ændringer på andre huller, da det længe har været klart, at den nuværende handicapnøgle ikke er helt retvisende for, hvilke huller der er sværest og lettest. Denne beslutning skal også op i andre udvalg og i bestyrelsen inden en endelig beslutning.

2016-09-teested-hul-14-og-16-3Gode ændringer på hul 14, 16 og 17

Udvalget har også vurderet det nye teested på hul 17 – og det får positive karakterer. Der er en lille sikkerhedsmæssig risiko, hvis spillere slår meget skævt til højre mod green fra hul 16, men udvalget vurderer, at det ikke er nødvendigt med særlige foranstaltninger.

Omkring sikkerhed så har udvalget også kigget på, om det er nødvendigt med klokker på hul 12 og 15, men vurderingen er, at der ikke er større sikkerhedsmæssige risici her end på banen generelt. Også her gælder det, at det er spillerne selv eller via en medspiller, der skal sikre sig, at der er fri bane til at slå.

Baneudvalget ser også frem til de nye teesteder på hul 14 og 16, som er i gang med at blive bygget.

Øv indspil fra måtter på ny green i 2017

Den nye indspilsgreen på øveområdet har endnu ikke været klar til brug og bliver det først til foråret. Til den tid bliver der etableret to udslagsmåtter på minimum to positioner, det ene med en ca. afstand på 90 meter, det andet på 50 meter. Der var også mulighed for to almindelige teesteder, men udvalget vurderer, at disse teesteder ville blive udsat for et massivt slid og derfor svære at holde.

Planlægger vinterbanen

Udvalget holder møde igen i starten af november – og her vil udvalget blandt andet kigge på den endelige udformning af banen, når vi går over til at bruger vintergreens.

Hvis du har ønsker og forslag til baneudvalget, så skriv til sekretariatet, der så sender henvendelserne videre til behandling på baneudvalgets næste måde. Baneudvalget beder om, at forslag og kommentarer bliver ledsaget af konstruktive løsningsforslag.

Her kan du se, hvem der sidder i baneudvalget.

8/10: Teksten er ændret en smule. I forbindelse med forsøgsordningen på hul 11 er der indført en bemærkning om, at bestyrelsen skal have baneudvalgets indstilling op på næste bestyrelsesmøde, inden det evt. bliver til en endelig beslutning.